torsdag 30 juli 2009

Idoldyrkan!

Hittade en artikel i Expressen om en familj som inte får döpa sin dotter till Michael. Tydligen är Michael Jackson en favorit i den här familjen och de vill hylla den bortgångne idolen genom att namnge flickan efter honom.

Personligen gillar jag inte idén med att namn är könsbundna. I mina ögon spelar det ingen roll om en kvinna heter Bengt eller en man heter Lisa. Kvinligheten eller manligheten har inget att göra med vad vi heter. Våra namn är oftast en mer praktisk sak, så att vi ska kunna ropa på varandra, tilltala rätt person och veta vilka kompisarna pratar om.

Självklart bör man noga överväga vilka namn man ger till sina barn. En flicka som heter Bengt kan få en hel del problem i skolan med de attityder vi har i dag.

Vad jag däremot inte gillar är att man namnger barn efter sina idoler. Namn är en stor del av personligheten, vilket säkert är en av anledningarna till att gråa massan anser att de ska vara könsbundna. Jag tycker att barn ska få namn som de i lugn och ro kan forma sina egna personligheter med och som inte anknyter till mamman eller pappans idoldyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar