fredag 6 maj 2011

Usama Bin Ladin är död.

Då var ett problem ur världen, fast jag tror knappast att det kommer förändra någonting. Det finns så många galningar där ute ändå. Men Ärligt talat, det finns väl ingen som tror på de amerikanska uppgifterna om att dom var tvungen att skjuta honom bara för att han gjorde motstånd? Dessutom skjuta honom på ett sådant sätt att bilden på den döde är så ohyggligt chockerande att den blir omöjlig att visa upp.

Nu cirkulerar det en massa bilder i media från Bin Ladins gömmställe, både på byggnaden och på de dödade. Men det är rätt tydligt att en hel del av dessa bilder är photoshopade. Tyvärr är det så att just det som är positivt med vårt mediala samhälle samtidigt är ett problem. För när vem som helst kan publicera text och bild, närsomhelst och nå hela omvärlden, bör sanningshalten i materialet ifrågasättas.

Man kanske inte ska misstänka alla artiklar, bilder och reportage, men man ska inte tro allt man ser och hör. Sanningen ligger ofta nånstans mittemellan, även när det gäller det här inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar