måndag 7 september 2009

Hej och välkomna till Urdumt!

Ididotindex steg kraftigt i dag med anledning av en tysk aids-kampanj där tre av världens vidrigaste diktatorer och massmördare fått en betydande roll: Hitler, Stalin, och Sadam Hussein.

Här hemma i Sverige nådde idiotnoteringarna rekordhöjder när TV4-Nyheterna gjorde ett inslag om den tyska kampanjen. Istället för att reda ut begreppen om den konstiga adidskampanjen så lät Nyheterna folk som missuppfattat reklamen komma till tals och TV4 verkade själva ha missuppfattat budskapet.

Den som hävdar att kampanjen utmålar aidssmittade som massmörade har antingen väldigt begränsade engelskkunskaper eller ser spöken. Kampanjens slogan är ”Aids is a mass murder!” Det betyder på svenska ”Aids är en massmördare”. Här menas att sjukdomen Aids är en mördare. Ingenstans i reklamen används ordet smittade eller smittbärare. Jag tycker nog att man kan likna en dödlig sjukdom vid en mördare. Svininfluensan är också en mördare, liksom cancer. Men det är alltså viruset och sjukdomen som är mördaren, inte den drabbade.

Fast att ta in några av historiens vidrigaste män för att göra folk uppmärksamma på att skydda sig mot denna dödliga sjukdom är så sjukt vidrigt att det finns inte ord för det. Om kampanjen dessutom fungerar har plötsligt dessa tyranner räddat liv då?

Upprörd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar