lördag 12 september 2009

Hokus Pokus!

Det är inte bara sjuksköterskor och Saabanställda som har krångel på arbetsmarkanden i dag. Bistra tider är det även i Häxornas värld. Denna vecka har Expressen följt en stackars häxa från Skåne som haft problem på arbetsmarknaden.

Det var tydligen inte så krångligt att få jobbet. Till och med arbetsförmedlingen var inblandad och hade lyckats förmedla ett jobb åt henne som telefonhäxa. Lönen var dålig och därför sa häxan upp sig. Nu stämmer häxföretaget henne pga av att hon inte vill jobba kvar.

Man kan ju undra hur företaget tänker, som ville ha henne kvar. En spådam som inte ens kan förutspå om hon kommer trivas på jobbet eller inte, kan ju inte vägleda människor som ringer och undrar om svåra val och framtid.

Kanske ligger problemet hos arbetsförmedlingen som förmedlade fel jobb, helt enkelt. Kvasten på parkeringsfickan utanför borde gett associationer… Men om städjobben är slut kan vi nog använda trollpackornas talanger till andra saker.

Det finns gott om företag som vill förvandla sin facebook-surfande personal till paddor. Och kanske saknas en guide på charterresorna till Blåkulla. En häxbrygd mot svininfluensa skulle annars göra en trollpacka ekonomiskt oberoende för alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar