måndag 20 september 2010

Intresseklubben antecknar

Valvakorna avslutades på SVT och TV4 med kommentarer om att det nu är det skadeglädje och förvåning runt om i världen över det nya parlamentariska läget i Sverige.

Jag tog en internationell rundtur på nätet och fann ingenting. Eller jo visst har dom skrivit om oss…

CNN hade inget resultat. En artikel längst upp i vänstrar hörnet berättade att Moderaterna troligen sitter kvar och att det verkar som att SD kommer in. Sidan var uppdaterad 22.25.

På BBCs hemsida finns en artikel som bara konstaterar att Reinfeldt har blivit omvald.

Danskarna hade lite mer information, även om huvudnyheten handlade om sparpaket som tydligen gör att det försvinner 18.000 danska jobb. Det är klart, om så många danskar blir arbetslösa så spelar det väl ingen roll vem som styr Sverige. Det slutade dom bry sig om redan för 400 år sedan.

Nyheterna på tyska ZDF tyckte att påvens besök i England var viktigare än svenska valet. Till och med Sveriges drottning var viktigare än valet. Hon har just delat ut ett pris i i München: "Prix Courag". Ett pris som gick till ett integrations projekt i Tyskland.

På YLE.FI var det svenska valet huvudnyhet och där var intresset stort. 3 stycken hade dessutom kommenterat. Om vi bort ser från att en av kommentarerna var från en stockholmare så finns det i alla fall två finländare som bryr sig. En av kommentarerna är kort och gott ”välkommen”

Kanske är det den kommentaren som är den internationella skadeglädjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar