tisdag 4 november 2008

Skål!

Nu vill systemet ta bort möjligheterna att spontanhandla på systemet. Vid kassorna ska det bara finnas alkoholfria alternativ. Och längst in i butiken finns spriten. På
www.svt.se finns ett inslag där journalisten frågar en i systemets personal
- Och här hoppas du på att sälja mindre då?
Det måste vara den enda butik som vill sälja mindre. Som inte vill tjäna pengar på att folk handlar vad skit som helst. Några genomförda tester med det nya systemet visar att försäljningen av alkoholdrycker minskade och folk spontanhandlade mer alkoholfritt på systemet. Men ärligt talat: alkoholfritt på systemet? Och folk köper det? Men vad är det för galet land vi lever i?

Och om nu möjligheten till att spontan handla inte ska finnas i systembolagssammanhang så ta bort skyltarna också så att inte nån går runt på ett köpcenter och plötsligt kommer på tanken att köpa en vinare och sedan skaffar medlemskap i a-laget. Tur att vi har farbror staten som kan tänka åt oss.

Ibland är jag så nöjd med att bo i här i Skåne. Vilken tur att jag läste tyska i skolan och danska är ju ett trevligt språk. Nu ska vi inte bara åka dit för att handla hem sprit utan även spontan handla lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar